UTBILDNINGAR

Utbildningar

Internationell Certifierad Grundutbildning Fransförlängning

TANBYAMY

Singel fransar 1:1 eller Volymfransar 2D-6D

Vill du utbilda dig till en professionell fransstylist hos oss och vill arbeta med säker fransförlängning som aldrig kommer skada dina kunder naturliga fransar? Vill du ta ett steg framåt i ett framgångsrik karriär som certifierad fransstylist? Kanon! Då är fransförlängning något för dig.
Denna grund kurs är till för dig som vill blir certifierad fransstylist inom singel fransar 1:1 och volymfransar och lära dig allt du behöver veta att direkt kunna applicera perfekta och fina fransar på kunder. Utbildningen hos oss är högkvalitativ och väl genomarbetad för att du ska få så mycket kunskap inom fransförlängning och praktiskt träning som möjligt under en utbildning. Efter din utbildning erbjuder vi kontinuerlig teknisk support, du kan komma i kontakt med oss via sociala medier eller komma till salongen. Du kan när som helst under eller efter utbildningstid höra av dig till oss, för att få feedback och kunna utvecklas dag till dag.
Efter godkänt avslutad kurs erhåller du ett internationell certifikat som Certified Lash Stylist och kan direkt ta kunder.

SINGEL FRANSAR 1:1

Kurslängd och kurspris Singel fransar:
Internationell Grundutbildningen för singel fransar är 1 dag 9.00-17.00 och kostar 9500kr exkl.moms & Ett startkit ingår som innehåller allt du behöver för att kunna komma igång och ta emot kunder direkt.

VOLYMFRANSAR 2D-6D

Kurslängd och kurspris Volymfransar:
Internationell Grundutbildningen för volymfransar är 1 dag 9.00-17.00 och kostar 11.000kr exkl.moms & Ett startkit ingår som innehåller allt du behöver för att kunna komma igång och ta emot kunder direkt.

Härdplastutbildning – Cyanoakrylat:

Härdplastutbildning kostar 2500kr inkl. moms. Inga krav på förkunskaper och kursmaterial ingår. Utbildningen avslutas med att du får ditt intyg som visar att du genomfört en härdplastutbildning enligt Arbetsmiljölagens föreskrifter och utbildningsintyget är giltigt i fem år från utbildningsdatum.
Oavsett om du är utbildad fransstylist via oss på Tanbyamy eller via annat varumärke så hälsar vi dig hjärtligt välkommen att medverka på Tanbyamy Härdplastutbildning med inriktning fransstylist. I föreskrifterna för lagkravet ligger fokus på att vi i vårt yrke som fransstylister riskerar att påverkas negativt då vi arbetar med vissa ämnen som räknas till härdplaster. Alla som arbetar med dessa angivna ämnen i mer än 30 min per vecka måste enligt lag genomgå en speciell läkarundersökning och en härdplastutbildning. Arbetsgivaren, eller den egna företagaren själv, bär ansvaret för att det finns dokumenterat underlag som bevisar att man genomfört dessa. Om kontroll sker och underlag inte kan uppvisas har Arbetsmiljöverket rätt att bötfälla företaget. I härdplastutbildningen ger vi dig kunskap om härdplaster, dess egenskaper, säkerhetsinformation samt skyddsåtgärder som behöver vidtas för att arbeta på ett tryggt och säkert sätt, allt enligt Arbetsmiljölagens föreskrifter.

Kursinnehåll:

Appliceringsteknik, Separering, Plockteknik, Ögonformer, Lash design, Teori, Praktik, Hantering av verktyg, Marknadsföring och sociala medier, Allergi, Anatomi, Service och kundbemötande, Produktkunskap, Skyddsutrustning, Ergonomi, Säkerhet, Hygien, Rengöring och förberedelser, Skötselråd och aftercare, Problemlösning, Ekonomi, Teorihäfte, Borttagning av fransar. Du som går vår utbildning får 10% på produkter från dag 1.
Du kommer under kursen att arbeta på 1 modell. Vänligen kontakta oss om du saknar möjlighet att ta med egen modell.
Då vi vill ha full fokus på våra elever jobbar vi med mindre grupper.

KURSINFORMATION:

Behörighetskrav:
Inga behörighetskrav. Våra utbildningar startar helt från grundläggande nivå och kräver inga förkunskaper. Bara stort intresse och engagemang.
Vi rekommenderar är att göra ett spirometritest för att få ett tjänstbarhetsintyg för att arbeta med härdplaster (cyanoakrylat), som utförs av en läkare på en företagshälsovård.

Certifikat: Erhålls efter att du klarat det praktiska provet på modellen på utbildningsdagen.

Betalning: Hela kostnaden för utbildningen ska betalas 7 dagar innan kursdagen för att säkra din plats. Vi erbjuder direktbetalning via Swish företag och Bankgiro nr.
Kursen återbetalas ej vid avbokning av kurs och köpet är då helt bindande och inga pengar återbetalas. Efter du har betalat, skriv vilket datum du önskar gå. Du kommer få en bekräftelse till din angivna epost och detta betyder att du har en garanterad plats på kursen.

Kursanmälan:
Vid intresse vid denna kurs kontakta oss. För kursdatumen och kursanmälan. En bekräftelse med all information via mail kommer att skickas till dig enligt överenskommelse.

Kontakta för frågor ang. utbildningen. Tveka inte att höra av dig!

Utbildare: Master Trainer Amy Sellö, Tanbyamy
Email: tanbyamy@gmail.com
Tele: 076-7031699
Instagram: @Tanbyamy

Traditionell Thaimassage

Intensivkurs

Traditionell Thaimassage

Intensivkurs

Lär känna grunderna i thaimassage, med alla viktiga tekniker och sekvenser. Det är efterfrågan och det finns ett behov av välutbildade personal inom thaimassage & spa med ett brett och rätt kompetens som man kan arbeta med internationellt. Här är en intensiv kurs för dig som vill lära dig mer om massage branchen och vill ha en bred kompetens inom thaimassage som ett komplement till annan verksamhet eller komplement till dina andra metoder för att hjälpa andra att mår bra. Ditt mål kan vara att arbete yrkesmässigt, både i en friskvårdande verksamhet eller kanske vill du helt enkelt själv få mer  insikt om vad thaimassage kan vara för dig! Kanske upplever du ibland att massage inte räcker till för att åtgärda alla spänningar i muskler med hjälp av tekniker för terapeutisk thaimassage stretching och akupresurmetoder har du stora chanser att komma långt med dina behandlingar. Thaimassage brukar beskrivas som en blandning mellan akupressur, yoga, och shiatsu bland annat några stretchar för att öppna upp bröstkorgen och andningen när mottagaren sitter upp. Syftet att ge thaimassage till vänner och familjemedlemar är i första hand att hjälpa dem att slappna av och motverka stress. Detta bidrar i sin tur till att de får bättre cirkulation av blod, lymfa och livsenergi (ki) och därigenom stärkt immunsystem. Dessutom är thaimassage allmänt effektivt för att lindra stelhet, och smärtor överallt i kroppen. Det hjälper också både givare och mottagare att bli mer medvetna om sin kropp och utvecklar en läkande med känsla genom tillämplig fysisk kontakt. 

Du lär dig thaimassage historia och principer och tillämpningstekniker och ser hur dessa sätt i hop och bildar grundläggande thaimassage sekvenser som är ytterst välgörande för hälsan i allmänhet. Du lär dig de grundläggande thaimassage teknikerna och utföra avslappning helkroppmassage för ansikte och huvud, bland annat nacke, axlar, rygg i sittande och liggande position samt i sidoläge. Genom att massagen sker på golvnivå så kan massören använda tyngdkraften  istället för muskelstyrka. Det är bra att både givare och  mottagare av thaimassage har löst sittande kläder som gör det möjligt att röra armar och ben maximalt. Tonvikten i denna kurs ligger på det praktiska arbetet med de tio huvud kroppens energilinjerna ( meridianer) i thaimassage med ett fulltständigt thaimassage program. Du lär dig hur du arbetar med problem och djupare förståelse av hur du stimulerar kroppens energilinjer och du får även en  överblick över kroppens energibanor som helhet. Thaimassagens teknik beskrivs utförligt i text med bilder så att du lätt ska kunna lära dig steg för steg och bygger upp en välgörande thaimassage sekvens som du enkelt kommer att lära dig och utföra i ett flöde. Rätt teknik är en av grund stenarna för att du ska kunna ge en bra thaimassage behandling. Den terapeutiska effekter kan utebli om rörelsen ej blir rätt utförd samt skador kan upp stå. Därför all teknik som vi lär ut på Naramon Thaimassage & hälsa är den mest detaljerade och avancerade formen. Kursen bygger dock inte  på att du  har detaljerade kunskaper i muskel anatomi utan den är anpassad till dig som mest jobbat praktiskt med massage. Hos oss lär du dig alla grunder för att kunna utföra en säker och  professionell thaimassage behandling. Övningar som gör på varandra i kursen sker under kursledare tillsyn. Varje deltagare får den tid och träning som behövs för att behärska de olika momenten.

När du har gått igenom utbildningen, är godkänd och har fått diplom kommer du att kunna arbeta som thaimassör i alla länder. Du kan sedan anpassa din behandling efter kunders behov och inrikta dig på mer specifika områden och du får även ge och ta emot en 2-timmars helkroppmassage. Under utbildningen läggs stor vikt vid praktiskt arbete, samt är till stor del förlagd på helger så att du ska kunna genomföra kursen samtidigt som du jobbar och ingen för kunskap krävs. En helgs intensivkurs med teori och praktik, allt kurs material ingår. Thaimassage har blivit en trend även i Sverige och i alla länder. Vi hoppas att den här kursen får fler att bli medvetna om och uppskatta thaimassage och även inspirera till att studera och utföra denna helande konst.

Thai Fotmassage

Intensivkurs

Thai Fotmassage/ Reflexologi i norden kallas behandlingsform zonterapi. Kursen omfattat 2 dagar grundkurs i Thai Fotmassage. Denna kurs är till för dig som vill använda sig av Thai Fotmassage på nära och kära med lättare form av problem eller komplemet till dina andra metoder. Thai Fotmassage ligger till grund för den moderna reflexologin, i vilken reflexologer trycker på eller masserar särskilda ställen på fötterna och händerna.Det stimulerar blodcirkulationen och nervimpulserna och kan förbättra hälsan i kroppens ” zoner” Principen med energizoner och sjukdomar i vitalisering av energibanor har varit kända i århundraden och härstammar ifrån kina men används mycket i thailand och i hela Asien. Thai Fotmassage är inte bara avslappnande och skönt, det ökar även blodcirkulationen och stimulera nervsystem och sägs kunna bota obalans i kroppen med så kallas zonterapi eller reflexologi. I zonterapi utgår man ifrån olika reflexpunkter på fötterna, händerna . Vissa punkter motsvarar ett organ eller en kroppsdel. Med en tryckteknik kan man på så sätt stimulera ett organ genom att trycka eller massera på ett visst ställe på foten. Thai Fotmassage är en behaglig hand greppsteknik och är en teknik där man trycker, drar, noppning , sträcka ut fötter och underben och massera lätt på fötternas och händernas reflexzoner för att framkalla djup avslappning och stimulera kroppens egna läkeprocesser. Det är en naturlig terapi som också kan bidra till att man får mer energi ,bättre immunförsvar, mer fysisk kraft och blir lugnare till sinnes. Thai Fotmassage är en mycket mjuk, lugn och avstressande metod där man arbetat med en uppmjukning av foten kombinerat med kroppens energilinjer “meridianer” som kommer fram i underbenet. Behandlingen är lämplig för personer som är stressade, smärtkänsliga och trötta fötter och ben. Thai Fotmassage handlar om att ge kroppen, balans, harmoni och en känsla av välbefinnande och reduserar stress, ibland kan man känna sig vissen eller olustig, och vår kropp behöver jämnvikt för att kunna fungera riktigt. Även en mycket lätt reflexologisk behandling kan bidra till att skapa denna känsla av balans. Thai Fotmassage bygger på de natur medicinska teorierna och de kroppsliga sammangangen och inte som skolmedicin på att behandla symtomen. I naturmedicinsk sjukdomsteori anser man att kroppen har ett mycket väl utvecklat kommunikationsnät inte bara för nerv- blod och lymfbanor utan också för kroppens meridianer ( energibanor). Detta gör att symtom kan uppstå på helt andra ställen i kroppen än där problem finns. Du lär dig grunderna om kroppens reflexzoner, hur du kan hitta dem och hur du använder dem, hur hela människokroppen avspeglas på foten och hur kroppens zoner fungerar. Du lär dig arbetar olika handgreppstekniker med dina händer, tummar men även med zonstavar, för att effektivare nå en punkt och naturligvis också för att spara händerna. Och kombineras Thai Fotmassage med zonterapi och när vi använder tillsamman förstärks båda behandlingarnas resultat. Teori varvas med praktik och vi går igenom den klassiska Thai Fotmassage under dessa dagar jobbar vi på fotens alla sidor och vaden. Alla tekniker är lätta att utföra och innehåller samma moment som en professionell behandling.

Kurslängd och kurspris:

Certifierad Thai Fotmassage är 2 dagar lördag & söndag 9.00-16.00 med en timme lunch paus och kostar 5500 kr Ord.pris inkl.moms. Efter godkänt avslutad kurs erhåller du ett certifikat som Certifierad Thaimassage och kan direkt ta kunder.  

Betalning:

Hela kostnaden för utbildningen ska betalas 7 dagar innan kursdagen för att säkra din plats. Vi erbjuder direktbetalning via Swish företag och Bankgiro nr.

Kursen återbetalas ej vid avbokning av kurs och köpet är då helt bindande och inga pengar återbetalas. Efter du har betalat, skriv vilket datum du önskar gå. Du kommer få en bekräftelse till din angivna epost och detta betyder att du har en garanterad plats på kursen.

Kursanmälan:

Vid intresse vid denna kurs kontakta oss. För kursdatumen och kursanmälan. En bekräftelse med all information via mail kommer att skickas till dig enligt överenskommelse. 

Kontakta för frågor ang. utbildningen. Tveka inte att höra av dig!

Utbildare:

Kursledare Rainy Sellö, är utbildad spaterapuet, zonterapuet, massageterapuet och är även utbildad instruktör i thaimassage.

Email: naramonmassage@gmail.com

Tele: 0733-521514 

© Naramon Thai Massage & Hälsa

Snickaregatan 30

MITT EMOT P - HUSET DRUVAN

Linköping

Tel. 0733-521 514 och 013-10 18 80

naramonmassage@gmail.com

www.naramonmassage.se